Spletna stran uporablja piškotke.

VREDU

Informacije

Projektiranje in avtomatizacija v industriji,
Stojan Ihanec s.p. 

Stojan Ihanec univ. dipl. inž. el.

 

Marnova ulica 22
1410 Zagorje ob Savi
SLOVENIJA

 

Tel.: 041 779 125

        041 575 765

E-mail: stojan@ihanec.si

          info@ihanec.si

Varno odpiranje vrat na brusilnih avtomatih

Montaža dodatnih varnostnih elementov, ki preprečijo neželjeno spuščanje vrat v primeru da zmanjka zraka ali da pride do loma batnice. Stroj se nahaja v firmi Steklarna Rogaška. Naročnik je EMC oprema.

Stroj za izsek obešank

Izsekovanje oznak, ki se nahajajo na traku. Pomik traku s servo pogonom, optični senzor barvne oznake, krmiljenje pnevmatike. Stroj se nahaja v firmi Herz. Naročnik je EMC oprema.

Elektro omara za krmiljenje separatorja UL standardi

Elektro omara, izdelana po UL standardih. Vsebuje krmilno opremo Allen Bradley in stikalo opremo Eaton. Naročnik je Urban Mining Company, Austin, Texas, USA.

Privijanje matic z visokim navorom

Privijanje matic ventila z navorom do 390 Nm. Stroj se nahaja v firmi Herz. Naročnik je EMC oprema.

Avtomatsko vijačenje

Privijanje vijakov za ročko ventila. Dva stroja se nahajata v firmi Herz. Naročnik je EMC oprema.

  

Zamenjava krmilnika servo pogonov pri lepilki Jagenberg Diana

Interventno popravilo tritočkovne lepilke, Vgraditev novega krmilnika Simatic namesto obstoječega nedelujočega krmiljenja. Naročnik je Kartem d.o.o.

Elektro projekti za montažne stroje

Izdelava elektro projektov za stroje za montažo. Naročnik je Elaphe d.o.o.

Krmiljenje mlina 90t/h in transporta

Elektro projekt, nova elektro omara, instalacija, programiranje, zagon. Glavni pogon je 90kW, težak zagon, uporabljen je mehki zagon. Stroj se nahaja v firmi GP Krk, Klana. Naročnik je Terraimpex d.o.o.

    

 

 

Krmiljenje drobilca 160t/h

Elektro projekt, nova elektro omara, zagon. Glavni pogon je 132kW, težak zagon, uporabljen je mehki zagon. Stroj se nahaja v firmi Arkada Duga Resa. Naročnik je Terraimpex d.o.o.

 

Obnova krtačnega spiralnika

Elektro projekt, nova elektro omara, montaža, zagon. Stroj se nahaja v firmi Acroni Jesenice. Naročnik je EMC Oprema.

Obnova drugega stroja za termično obdelavo blaga Inplet

Elektro projekt, zamenjava 8 kom DC pogonov z AC pogoni in frekvenčnimi pretvorniki moči od 0,75 do 11kW, načrti in izvedba strojnih delov, dobava novih servo motorjev in krmilnika, nova elektro omarica, električna instalacija, programiranje, zagon. Vsi pogoni tečejo sinhrono z določenim razmerjem hitrosti.

  

 

Obnova povezovalnega stroja Signode

Elektro projekt, nova elektro omara, montaža, programiranje, zagon. Stroj se nahaja v firmi Acroni Jesenice. Naročnik je EMC Oprema.

  

Obnova krmiljenja Apnenec Zidani Most

Elektro projekt za novo elektro omaro, vodenje del, programiranje, zagon. Naročnik je Avteh d.o.o.

Nova elektro omara za mobilni drobilec

Nova elektro omara, montaža, programiranje, zagon. Drobilec se nahaja v firmi Pomgrad, Murska Sobota, naročnik je Intermineral. Zanesljiva in ugodna rešitev merjenja nivoja v drobilcu.

  

Doziranje in mešanje sestavin za PE izdelke

Krmiljenje mešanja in doziranje barvil v granulat polietilena, šaržni postopek, naročnik Aplast d.o.o.

Izdelava elektro omar za hladilnico Mitros

Izdelava novih elektro omar za krmiljenje in napajanje sistema hlajenja. Prvi sklop ima nazivni tok 1400A, drugi sklop pa 800A.

    

Zamenjava frekvenčnega pretvornika za kroglični mlin ETI

Elektro projekt, obnova elektro omarice in ureditev varnostnih elementov, popravilo električne inštalacije, programiranje, zagon. Kroglični mlin ima izjemno težak zagon zaradi mlevnih teles, ki ležijo v mlinu ekscentrično.

Električne meritve zahtevnih objektov

Meritve na bencinskih servisih. Električne meritve na objektih, ki imajo eksplozijsko ogrožene prostore, lahko opravlja le preglednik z nacionalno poklicno kvalifikacijo za meritve zahtevnih instalacij.

Obnova stroja za termično obdelavo blaga Inplet

Elektro projekt, načrti in izvedba strojnih delov, kar zajema nosilec motorja, povezovalno gred z ležaji in sklopko. Dobava novih servo motorjev in krmilnik, obnova elektro omarice, električna instalacija, programiranje, zagon.

Krmiljenje in močnostno napajanje vakuumskega zračnega kondenzatorja pare ter krmiljenje ogrevanja tehnološke vode

Elektro projekt, izdelava elektro omar, programiranje. Postrojenje je del elektrarne na lesne odpadke in ga sestavlja merilna oprema, črpalke in dva ventilatorja, krmiljena s frekvenčnimi pretvorniki, vsak 90 kW moči. Uporabljen je PLC Simatic S7-1200, ki vodi tudi regulacije temperature in tlaka. Elektrarna s kotlom moči 30MW in turboagregatom moči 5MW obratuje v firmi Slavonija D.D. v Slavonskem Brodu. Naročnik Vinprom Energetika, ki je projektiral in izvedel strojni del.  

Obnova brusilnih strojev LEWI in izgradnja novih

Elektro projekt, predelava omarice ali izdelava nove, električne instalacije, programiranje in zagon. Naročnik je TTO, ki je projektiral in izvajal strojna dela. Lastnik stroja je LEWI GmbH, stroji deluje v njihovih obratih v krajiih Kapfenberg, Duisburg in Schwerte.

Elektrarna na biomaso EVJ

Elektro projekt, programiranje in zagon. Naročnik je podjetje EVJ, za svojo elektrarno. Postrojenje sestavlja enota za uplinjanje lesnih sekancev, motor-generator, sistem toplovoda, izmenjevalec toplote voda – zrak in sušilnica za lesne sekance. Uporabljen je PLC WAGO 750.

Obnova dekatirnega stroja Inplet

Elektro projekt, dobava novih motorjev in frekvenčnih pretvornikov, obnova elektro omarice, električne instalacije, zagon. Za dva pogona, od katerih eden balo blaga navija, drugi pa odvija, sta bila dobavljena nova asinhronska motorja z zavoro in prisilnim hlajenjem ter ustrezna frekvenčna pretvornika, kar bistveno zmanjša porabo energije.

Zamenjava DC pogona z AC pogonom Oberč d.o.o.

Dobava motorja 55kW, električne instalacije, parametriranje frekvenčnega pretvornika in zagon. Pogon je namenjen stroju za ekstrudiranje v proizvodnji polietilenskih vrečk.

Krmiljenje transporta prahu TET

Elektro projekt, izdelava omarice, električne instalacije, programiranje in zagon. Naročnik IG projekt, ki je projektiral in izvajal strojni del.

Krmiljenje mešala odpadnih vod TET

Elektro projekt, predelava omarice, električne instalacije, zagon. Naročnik TTO, ki je projektiral in izvajal strojni del.

 

 

 

 

OSEBNE REFERENCE STOJAN IHANEC (pred s.p.)