Spletna stran uporablja piškotke.

VREDU

Informacije

Projektiranje in avtomatizacija v industriji,
Stojan Ihanec s.p. 

Stojan Ihanec univ. dipl. inž. el.

 

Marnova ulica 22
1410 Zagorje ob Savi
SLOVENIJA

 

Tel.: 041 779 125

        041 575 765

E-mail: stojan@ihanec.si

          info@ihanec.si

Zamenjava frekvenčnega pretvornika za kroglični mlin ETI

Elektro projekt, obnova elektro omarice in ureditev varnostnih elementov, popravilo električne inštalacije, programiranje, zagon. Kroglični mlin ima izjemno težak zagon zaradi mlevnih teles, ki ležijo v mlinu ekscentrično.

Električne meritve zahtevnih objektov

Meritve na bencinskih servisih. Električne meritve na objektih, ki imajo eksplozijsko ogrožene prostore, lahko opravlja le preglednik z nacionalno poklicno kvalifikacijo za meritve zahtevnih instalacij.

Obnova stroja za termično obdelavo blaga Inplet

Elektro projekt, načrti in izvedba strojnih delov, kar zajema nosilec motorja, povezovalno gred z ležaji in sklopko. Dobava novih servo motorjev in krmilnik, obnova elektro omarice, električna instalacija, programiranje, zagon.

Krmiljenje in močnostno napajanje vakuumskega zračnega kondenzatorja pare ter krmiljenje ogrevanja tehnološke vode

Elektro projekt, izdelava elektro omar, programiranje. Postrojenje je del elektrarne na lesne odpadke in ga sestavlja merilna oprema, črpalke in dva ventilatorja, krmiljena s frekvenčnimi pretvorniki, vsak 90 kW moči. Uporabljen je PLC Simatic S7-1200, ki vodi tudi regulacije temperature in tlaka. Elektrarna s kotlom moči 30MW in turboagregatom moči 5MW obratuje v firmi Slavonija D.D. v Slavonskem Brodu. Naročnik Vinprom Energetika, ki je projektiral in izvedel strojni del.  

Obnova brusilnega stroja LEWI

Elektro projekt, predelava omarice, električne instalacije, programiranje in zagon. Naročnik je TTO, ki je projektiral in izvajal obnovo strojnega dela stroja. Lastnik stroja je LEWI GmbH, stroj deluje v njihovem obratu v kraju Kapfenberg.

Elektrarna na biomaso EVJ

Elektro projekt, programiranje in zagon. Naročnik je podjetje EVJ, za svojo elektrarno. Postrojenje sestavlja enota za uplinjanje lesnih sekancev, motor-generator, sistem toplovoda, izmenjevalec toplote voda – zrak in sušilnica za lesne sekance. Uporabljen je PLC WAGO 750.

Obnova dekatirnega stroja Inplet

Elektro projekt, dobava novih motorjev in frekvenčnih pretvornikov, obnova elektro omarice, električne instalacije, zagon. Za dva pogona, od katerih eden balo blaga navija, drugi pa odvija, sta bila dobavljena nova asinhronska motorja z zavoro in prisilnim hlajenjem ter ustrezna frekvenčna pretvornika, kar bistveno zmanjša porabo energije.

Zamenjava DC pogona z AC pogonom Oberč d.o.o.

Dobava motorja 55kW, električne instalacije, parametriranje frekvenčnega pretvornika in zagon. Pogon je namenjen stroju za ekstrudiranje v proizvodnji polietilenskih vrečk.

Krmiljenje transporta prahu TET

Elektro projekt, izdelava omarice, električne instalacije, programiranje in zagon. Naročnik IG projekt, ki je projektiral in izvajal strojni del.

Krmiljenje mešala odpadnih vod TET

Elektro projekt, predelava omarice, električne instalacije, zagon. Naročnik TTO, ki je projektiral in izvajal strojni del.

 

 

 

 

OSEBNE REFERENCE STOJAN IHANEC (pred s.p.)